Ден на ученическото самоуправление

Ден на ученическото самоуправление

     По инициатива на ученическия съвет децата от 25 ОУ имаха възможност за един ден да управляват, да преподават и изпитват, да изживеят емоцията да бъдат на мястото на "госпожите".

     Разбира се, необходима беше подготовка за всеки урок. Някои "дубльори" напълно влязоха в ролите си - униформите бяха заменени с цивилни дрехи. Да разработиш урок се оказа отговорна работа - всеки " учител" беше изписал няколко страници предварително, за да планира работата си в час. А се оказа, че трябва много усилия да организираш класа, да мотивираш другия за работа, да вземаш управленски решения, да обясниш и да поправиш с търпение и вежливост. Всъщност денят постави важни въпроси и даде конкретни отговори - да си директор, учител, психолог означава да си трудолюбив, отговорен , търпелив, организиран и дори... талантлив.

     Денят на самоуправлението чрез игра научи децата да уважават отдадеността на своите учители, труда на директора, уменията на психолога. Денят на самоуправлението беше урок за уважението към хората, които ни учат и възпитават.

 

                 

Още снимки може да видите тук