V Пролетен споретен празник

V Пролетен споретен празник

     На 17 май 2017г. се състоя за  пети пореден път Пролетен спортен празник, в който 25 ОУ кани за участие групи деца от детски градини, с които училището ни има традиционни съвместни изяви. Тази година той съвместява и първото от двете представителни събития, включени в проект „Искаме да спортуваме – да растем силни и здрави”. Проектът се реализира по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община. По този проект бяха закупени за 25 ОУ велосипеди и аксесоари за велосипедистите. Именно в тазгодишното издание на спортния празник карането на велосипеди бе акцент в игрите. Бяха поканени родители и приятели на 25 ОУ от квартал „Лагера”.

   Празникът протече в два етапа. В сутрешните часове се състезаваха децата от детските градини, ПГ и учениците от първи клас. Тази година наши скъпи гости бяха четири групи деца от 80 ДГ „Приказна Калина”, 93 ДГ „Чуден свят” и 142 ДГ. Отборите им се състезаваха помежду си и заедно с отборите на децата от ПГ и първите класове на нашето училище. Състезанието бе организирано под формата на няколко щафетни игри - забавни и повдигащи състезателния дух на малките участници. Всички децауспяха да покарат новите велосипеди  под ръководството на учителите си. Трима забавни герои – Мечо, Мишле и Кума Лиса на ролери бяха пъргави и забавни помощници на организаторите.

    В следобедните часове се състояха и състезателните игри „на колела” за учениците от втори до 7 клас. Освен десетте училищни велосипеда, децата караха ролери, скейтбордове, тротинетки и всякакви други уреди на колела. Бяха устроени състезателни игри за всеки различен вид от изброените спортни уреди. Изключително весело, с добър състезателен дух премина и вторият тур на пролетния спортен празник.

     Участниците получиха грамоти и купи.

   Успоредно със спортните занимания и игри се състоя и традиционната изложба на открито. Децата от детските градини и учениците от първи до трети клас рисуваха на тема „Аз карам колело”, а учениците от четвърти до седми клас – „С велосипед по света”. Изложбата, представяща най-добрите рисунки, също е част от събитията в календара на проект „Искаме да спортуваме – да растем силни и здрави”. Най-добрите малки художници получиха грамоти и подарък – боички, моливи, блокчета, с които да нарисуват нови прекрасни творби.

  Заместник-директорът на 25 ОУ Ани Спасова връчи грамоти и купи на участниците, което предизвика радостни емоции за всички деца, ученици и преподаватели.

Снимки от празника може да видите тук