„Бъдник" в 25 ОУ „Д - р Петър Берон

„Бъдник

   Една от най-хубавите традиции в нашето училище е празникът „Бъдник". На 12.12. г-жа Христова откри коледните чествания в 25 ОУ и поздрави всички присъстващи с настъпващите празници. Важни гости бяха дошли на тържеството: г-жа Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката, г-жа Вилма Доминикова – старши експерт в РУО София-град, г-жа Ива Москова - председател на училищното настоятелство.

   Г-жа Михайлова поздрави децата и учителите и изрази задоволството си да присъства на този автентичен празник, който е рядкост в българските училища.

 Бе прочетен и поздравителен адрес от г-жа Янка Такева - председател на синдиката на българските учители.

   Интерес проявиха и журналисти от в-к „Учителско дело" и Канал 3.

  И тази година традиционни песни и наричания за здраве и берекет огласиха сцената. Пред зрителите беше представен истински спектакъл - симбиоза от музика, слово, танц и багри. Артистичното изпълнение на всички участници - ученици от прогимназиален етап, бе впечатляващо. Българските обичаи бяха представени в съпровод на мелодичността на народните песни, сред красотата на традиционните хорà. На сцената символно гореше бъдникът, а в залата - пламъкът на гордостта от принадлежността ни към такава талантлива и благословена нация - българската.

  Благословиите на коледарите и на сурвакарите от ПГ белязаха кулминация в емоциите на зрителите. Гостите пък бяха приятно изненадани от подаръците - пъстри сурвачки, изработени от учениците в 25 ОУ.

   Нека пребъде красотата на българските обичаи!

   Ние, учителите и децата от 25 ОУ, ще ги пазим и популяризираме!

Снимки от празника може да видите тук