Един пътешественик на гости на 25 ОУ

Един пътешественик на гости на 25 ОУ

Един пътешественик на гости на 25 ОУ

 Росен–Андрей Охеда е от малкото хора, стъпили на всеки един от континентите. Обиколил е почти всички държави в света. Остават му едва 26, които все още не е разгледал. Той е роден е Хавана. Майка му е от Хасково, баща му е кубинец. В 1,2 и 6 клас учи в българско училище. До 15-тата си година живее и в България, и в Куба. После заминава със семейството си за Русия. Три години учи астрономия в Москва. Завършва туризъм в Канада. Говори свободно пет езика - български, английски, руски, португалски, испански. За краткия си престой в България всяка година той посещава училища от цялата страна и разказва на децата за своите пътешествия.

 На 12.04. Росен Охеда бе гост и на 25 ОУ. В час по география и икономика той разказа на учениците от 5 и 7 клас най – интересните си преживявания в Африка, припомни кои са седемте чудеса на света и задаваше много въпроси на децата. За правилен отговор те получаваха картичка със снимки на чудесата.

 Седмокласниците знаеха кой ще дойде в часа им и очакваха срещата с нетърпение, защото в часовете по география често гледат филмчета от пътешествията на нашия гост, свързани с учебния материал.

 За разлика от тях, петокласниците не знаеха нищо за Росен Охеда и останаха очаровани след срещата с него.

 Пожелаваме успех на Росен–Андрей Охеда и му благодарим за отделеното време.

Още снимки може да видите тук