Откриване на новата учебна година

Откриване на новата учебна година

Откриване на новата учебна година

     С химна и издигането на знамето на Република България днес в 25 ОУ „Д-р Петър Берон” бе тържествено открита новата учебна година. Официални гости на събитието бяха г-н Мартин Миланов – ст. експерт "Просвета, култура и социални дейности", район Красно село, г-н Росен Данев – мл. експерт „Спортна база и спорт за всички”, район Красно село,   г-н Владимир Никифоров – председател на Обществения съвет към 25 ОУ и г-жа Ива Москова – председател на Училищното настоятелство. Педагогическият колектив на училището бе поздравен и от г-жа Елеонора Лилова – председател на Държавната агенция за закрила на детето, която въпреки многобройните си ангажименти дойде да отправи лично своя празничен благослов по повод новата учебна година. Поздравителни адреси за празника получихме и от г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образование към Народното събрание, от г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, от г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

     Училищният двор се оказа тесен да побере всички малки и големи ученици, родители, учители. Традиционно празникът започна с изпълнението на химна на нашето училище, след което своето приветствено слово произнесе директорът Надка Христова.

     На импровизираната сцена се изяви още и групата по народни танци с ръководител Галина Гашева. Водосвет за здраве и берекет през новата учебна години отслужи отец Андон.

     И както винаги, в първия учебен ден най-щастливи и развълнувани бяха първокласниците. Под усмивката на празничното слънце, с балони в ръка те рецитираха своите първи стихове и с гордост заявиха, че „да си първокласник - то не е шега”. Водени от своите класни ръководители, плахо, но с огромно нетърпение пристъпиха през училищния праг и влязоха за първи път в класните стаи.

 Да е честита и ползотворна на всички новата учебна година!


Още снимки може да видите тук