Национална седмица на четенето

Национална седмица на четенето

Национална седмица на четенето

С редица инициативи отбелязахме Националната седмица на четенето, която се проведе от 22 до 26 октомври.

Във вторник на подготвителната група гостува баба Златка. Тя прочете на децата приказките „Косе Босе” и „Сливи за смет”.Най-малките възпитаници на нашето училище я слушаха с голям интерес. После демонстрираха уменията си да преразказват и драматизират приказка.

Учениците от 1 "А" клас бяха на гости на 2 "Б" клас, където големите каки и батковци им четоха народни приказки с поука, гатанки, басни и стихове.

Учениците от 1 "Б" бяха на гости на 4 "Б" клас. Четоха им приказки - "Тримата братя и златната ябълка “. И в знак на благодарност, първокласниците им направиха илюстрации към приказката!

Първи "В" клас посрещна четци от 5 "Г" клас. Малките първокласници слушаха приказката "Маша и мечокът" и направиха илюстрации, които подвързаха като книжка и я подариха на големите какички и батковци .

Второкласниците от "В" клас бяха на гости на децата от 1 "Г". Четоха им стихотворения на есенна тематика и им подариха табло-картина „Есен”. Малките домакини ги посрещнаха с песента „Първи клас”. В края на часа всеки първокласник подари на съученик от 2"В" клас саморъчно изработен книгоразделител, с лика на патрона на нашето училище. Така първокласниците поздравиха и за предстоящия празник 1-ви ноември - Ден на народните будители.

Учениците от 3 "Г" клас пък проявиха огромно въображение и изработиха собственоръчно книжки и комикси.

Цялата седмица в часовете на всички класове се проведе маратон на четенето –по-големите четяха приказки, басни и разкази на по-малките. Те им разказваха колко чудни светове се разкриват пред погледите им, когато четат интересна книга. Убеждаваха ги, че е по-забавно да прочетеш книгата, а не да изгледаш филма, защото така се развива въображението и работи мисълта.

Още снимки може да видите тук