Празник на цифрите

Празник на цифрите

В навечерието на Рождество Христово нашите първокласници отбелязаха празника на цифрите.

Учениците от 1"а" клас показаха завидни умения в математиката пред родители и приятели чрез пиесата на Асен Босев „Бабината сметка”. Те се превъплътиха в ролята на цифри, пяха, танцуваха и се забавляваха. Накрая подариха коледни картички на семействата си.

Гост на децата от 1"б" клас бе самата Математика. Всеки ученик имаше роля на цифра или знак. Децата доказаха, че вече могат да смятат до 10. Празникът продължи с малко задачи, няколко песни, много усмивки и хубави емоции. Накрая всички получиха грамоти и подаръци.

Малките математици от 1"в" клас също зарадваха своите близки и учители като се представиха отлично на празника на цифрите. Децата показаха, че вече могат да си служат с тях без грешка. За труда и усилията си бяха възнаградени с бурни аплодисменти, шоколадови играчки и грамоти.

На 19.12.2018 г. и 1"г" клас проведе своя "Празник цифрите". В началото цифрите изиграха свое хорце с песента "Зимно хоро", а госпожа Математика ги сгълча, че са забравили за изпита си в този ден и са побързали да отидат на зимната пързалка преди да са показали своите знания. Правото за проверка знанията на цифрите, тя предостави на своите асистенти - знаците Плюс, Минус и Равно.

 

Цифрите на госпожа Математика показаха, че не само могат да стоят кротко в учебниците и тетрадките, но могат и да смятат, пеят, говорят, танцуват. Показаха и знания, свързани с геометрични фигури и подреждането им в композиция. След проведения изпит госпожа Математика остана доволна от отличните знания на своите деца и ги освободи от решаването на задачи през зимната ваканция, като за награда за положения труд им раздаде лакомства.

 

Още снимки може да видите тук