Урок, посветен на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Урок, посветен на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Урок, посветен на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Открит урок, посветен на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, проведоха в часа по български език и литература днес учениците от VIб клас и г-жа Веселина Илиева. Мотото на урока бе „Апостоле, сега си нужен повече, отколкото преди!”. Гости бяха заместник-директорът на нашето училище г-жа Валя Кръстева, главният учител г-жа Невена Серафимова, класният ръководител на учениците Галина Гашева и началният учител Десислава Неданова.

Урокът започна с кратка презентация за живота и делото на Дякона, изготвена от Димитър Мишев. В нея той очерта и мястото на Левски в нашата литература от Каравелов и Вазов до днес. Шестокласниците бяха подготвили кратък рецитал със стихове, посветени на Апостола. Звучаха творби на нежния повелител на римите Валери Петров, на блестящия лирик Дамян Дамянов, на Неделяко Йорданов и др.

След като разказаха защо Апостолът е нужен днес според поетите, учениците споделиха пред гостите и своите отговори на въпроса. Урокът се превърна в своеобразна дискусия за делата и думите на Апостола, за това дали и доколко е идеализиран образът му и какво е мястото му в патриотичното образование на всеки българин. В дебата се включиха и гостите, които провокираха учениците да си зададат въпроси, на които отговори е търсил и самият Апостол.

Още снимки може да видите тук