Ателието по Изобразително изкуство

Ателието по Изобразително изкуство

Ателието по Изобразително изкуство

За втора поредна година учениците от класа на г-жа Бозаджиева бяха желани гости в кабинета по изобразително изкуство на Невена Серафимова. Първият проведен творчески час бе през миналата учебна година в 3“б“ клас отново по идея на двете учителки. Тогава атмосферата в ателието, както и емоционално поднесеният от Серафимова и Бозаджиева урок, вдъхновиха децата и те нарисуваха чудесни натюрморти. Малките творци останаха в очакване на следващ подобен час.

На 25 февруари, в рамките на училищния проект „Учител от прогимназиален етап гостува при ученици от начален етап“, бе проведен за втори път урок по изобразително изкуство, като темата бе „Морско дъно“. Класният ръководител на 3“б“ клас умело въведе своите ученици в темата, а Серафимова задълбочи познанията на децата относно контрастните цветове и контрастната цветова гама. Запозна ги и с различни техники и начини на работа с темперни бои. Тя подари на всяко дете цветен картон в студен цвят, на който учениците трябваше да пресъздадат своята представа за подводния свят с топли цветове от палитрата.

Работата протече изключително емоционално и бе изпълнена с вдъхновение и радостна енергия. Дете от класа, заедно с ученичка от 6“а“ клас, бяха фоторепортери и запечатаха урока по изобразително изкуство в снимки.

В края на учебния час, макар и не съвсем завършени, рисунките грееха в ярки и наситени цветове. Серафимова и Бозаджиева обещаха на децата отново да направят малка изложба със завършените творби.

Още снимки може да видите тук